Vitamina D și impactul acesteia asupra sănătății noastre

Vitamina D-liposolubile, rezistent la caldura, hormoni steroizi, aparținând familiei de vitamina A este activ hormon. Trei tipuri de drumuri în organism:  UV-efecte, 7-dehidro koleszterinből creat de piele sunt vitamina D3 colecalciferol, alimentare: fabrica de la D2 (ergokalciferol), pește, lapte, vitamina D3, Vitamina D-care conțin medicamente prin.

Formarea vitaminei D în piele

Plantele numai , grăsimi animale эргостерола și 7-dehidro-colesterol contin. Ca provitamina A, care 290-315 nm, frecvență de radiații ultraviolete, efectul este convertit în vitamina D3 (așa-numita vitamina

Cerința de vitamina D 90-100% poate fi acoperit de piele are loc fotosinteza. Nivelul optim de vitamina D în ser în formarea suficient, în cazul în care razele de lumina directă a soarelui în timpul zilei (dar nu mai rar decât de două ori pe săptămână) timp de zece-cincisprezece minute pe fata, membrelor sau dureri de spate.

Culori inchise obiecte din piele, în cinci-zece ori mai mult timp de expunere nu sunt necesare. La vârste mai mari, reducerea în piele sinteza de vitamina D; de șaptezeci de ani, doar un sfert s-a format ca o singură culoare, de douăzeci de ani, persoane fizice v.

Crema de umbrire sau de reducere a 97-99% la formarea de piele vitamina D. de Vârstă și modificări de culoare sub influența acestui proces de latitudine, anotimp și moment al zilei, noros, poluarea atmosferei, de caracter, de timp, de îmbrăcăminte etc. 35. lățime: noiembrie-februarie, între lipsa de educație de vitamina D în piele.

În această perioadă, în Ungaria, nu poți conta pe asta. Acest lucru arată de asemenea că lipsa de expunere la soare și o masă cu jumătate de semnalul de intrare în rezultat, în lume, aproximativ un miliard de oameni, inclusiv la populația este parte a deficitului de vitamina D. Oamenii de stiinta, deficitul de vitamina D epidémia spun.

 

Consumul de vitamina D nutriție

Ingredient natural doar foarte puține alimente conțin vitamina D. vitamina D este bogat în pește gras somon, ton și de ficat de cod. American de măsurare, în conformitate cu somon conținutul de vitamina D, doar 10-25% dintre sălbatice; în Norvegia, a găsit o astfel de diferență nu are. Nationala de vitamina D recomandări colector de 5 și 10 mg/zi (10 micrograme=400 ui. pm [jm]).

Surse de alimentare este aproape imposibil, vitamina D trebuie să fie închise, dacă se consumă într-o săptămână, de trei-cinci ori un conținut sporit de vitamina D din pește. În țara noastră, în perioada 11-14 ani, copii printre fete 99,2%, băieți 100% din consumul de vitamina D nu au ajuns recomandat semnal de 70%.

Patru interne național de reprezentare studiile au arătat că aportul de vitamina D este valoarea medie a de referință, până la aproximativ la mijlocul sau asa nu merita. 1. figura adulți, administrarea vitaminei D este prezentată în 2009, 4992 omului-știința universală.

Acest lucru este asociat cu un consum redus de pește (în jur de 2,7 kg/an) în plus față de numai e-îmbogățit cu vitamine, produse lactate, margarina, cereáliák, adăugarea de vitamina D, copilul, de asemenea, poate fi.

Suplimentele cu vitamina D la sfârșitul anilor 1970 ai secolului xx, începând de la copii de zi cu zi 400 UI pe zi (10 µg) vitamina D oral, trei copii cu vârste cuprinse și în lunile de iarnă primesc aceeași doză de vitamina D, cu scopul de a preveni.

Livrare de vitamina D față de un grup de risc includ copiii prematuri, afecțiuni în vârstă, de rinichi și de ficat, anti-epileptice și terapie steroizi în obținerea fizice permanent o atenție

Deosebită este acordată viitoarei mame, deoarece deficit de vitamina D, În caz de mineralizare a oaselor la nou-născuți nu este potrivit. Apare în perioada pubertății-în vârstă de copii, de vitamina D și de calciu) livrarea de a îmbunătăți recepția nu este nevoie optimă de vârf a masei osoase, osteoporoza, profilactice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *